IN MEMORIAM: Почина Нашата Маргарета, главна и одговорна уредничка на МИС

0

Маргарета Николовска Димовска, беше родена на 10 јуни 1963 година, во нејзината омилена Битола.

Како новинар, целата кариера ја посвети на пишувањето. Најзначаен период за неа  беше пишувањето како спортски новинар и создавањето на едно од најчитаните женски магазин во 90-тите МИС. Својата кариера ја заврши како главен и одговорен уредник на електронското издание на истоименото списание.

Секогаш насмеана, ведра и со позитивна енергија која ја споделуваше несебично. Зад себе остави безброј текстови и уште повеќе спомени по кои таа вечно ќе остане меѓу нас.

Нејзиното семејство Ве известува дека нејзиниот последен поздрав ќе се одржи, утре 24 Октомври (вторник) од 11.30 часот во капелата на гробиштата во Бутел.

“Those we love don’t go away, They walk beside us every day.  Unseen, unheard, but always near…”

Share.

About Author

Остави коментар

Skip to toolbar

Powered by themekiller.com