Browsing: Uncategorized

Uncategorized
Камилицата го намалува стресот
By

Камилицата го подобрува варењето на храната, ја намалува температурата, ја ублажува болката, ги смирува грчевите, го намалува осипот, ги смирува изгорениците, конјунктивитисот, дерматитисот, ја ублажува…

Uncategorized
Венко Андоновски: Драматуршка грешка (На Горан Стефановски)
By

Познатиот македонски писател и колумнист на „Нова Македонија“, професорот Венко Андоновски, на својот пријател Горан Стефановски му посвети стихови насловени „Драматуршка грешка“. Песната во Редакцијата…

Uncategorized
Сaленто
By

Во периодот од 09 до 14 фебруари на територија на регионот Пуља, поточно најјужниот дел, Саленто, се одржаа едукативни работилници, преку кои учесници од северниот…

Uncategorized
ДРУЖЕЊЕТО ПРОДОЛЖУВА
By

Дружењето е прекрасна работа. Сепак ставено е некаде на крајот од дневните обврски и никако да стасаме до него. Се разбира, главната причина е-денот е…