Browsing: Здравје

Здравје
Научниците создадоа уникатна вакцина против дебелеење
By

Научниците од универзитетот во Копенхаген, Данска, откриле дека протеинот интерлеукин 6 (IL-6), кој може да дејствува како антиинфламаторен цитокин и се синтетизира од активираните макрофаги…

Здравје
Руски научници пронајдоа нова ефикасна метода за лекување на рак
By

Стручњаците од рускиот Научно-истражувачки технолошки универзитет МИСиС пронајдоа универзална метода за лекување на сите видови рак со помош на фотодинамичка терапија, пренесува весникот „Известија“. Суштината…

1 2 3 4 5 7