Browsing: Здравје

Здравје
Камилицата го намалува стресот
By

Камилицата го подобрува варењето на храната, ја намалува температурата, ја ублажува болката, ги смирува грчевите, го намалува осипот, ги смирува изгорениците, конјунктивитисот, дерматитисот, ја ублажува…

Здравје
Дали јогуртот може да помогне во борбата против депресија?
By

Истражувањата покажаа позитивни ефекти на пробиотиците врз менталното здравје. Научниците сугерираат дека пробиотиците пронајдени во јогурт можат да помогнат во лекувањето на депресијата. „Добрите“ бактерии…

1 2 3 6