Шест чудни изуми од минатото

0

Единственото прашање кое што сакаме да си го поставиме, гледајќи ги овие фотографии од минатото: Зошто?

Гумени маски што ги користеле жените за да се ослободат од брчките и дамките, 1921 година

Маски кои штителе од снежна бура, Канада, 1939 година

Дрвени костуми за капење, Америка, 1929 година

Велосипед-амфибија „Цикломер“, Париз, 1932 година

Капаци за заштита од сонце за време на активности на свеж воздух, Лондон, 1938 година

Апарат на докторот Венедикт за „мерење на метаболизам“, 1935 година

Share.

About Author

Остави коментар

Skip to toolbar

Powered by themekiller.com