Форд Фокус со високи оценки на технологиите за помош при возење

0

 

Euro NCAP, независното тело за испитување несреќи, високо го оцени новиот Форд Фокус поради софистицираните технологии кои возењето го прават поудобно, посигурно и со помала побарувачка. Ваквите пофалби беа истакнати на првиот автоматизиран настан за оценување на возењето, организиран од организацијата за мобилност на ADAC во Пензинг, Германија.

Euro NCAP, на почетокот на годинава, го награди Форд Фокус со оценка за сигурност од 5 ѕвездички, но од Организацијата доби и признание дека придонесува кон поголемо разбирање меѓу корисниците за придобивките од напредните технологии за помош при возење. Фокус беше избран за тестирање откако во него се воведоа широк спектар напредни функции за помош на возачот од кое било Форд возило досега, овозможено од три радари, две камери и 12 ултразвучни сензори. Технологиите на Форд Co-Pilot360 ја зголемуваат заштитата, возењето и паркирањето.

Euro NCAP ја евалуираше Adaptive Cruise Control со Stop & Go, системот за препознавање брзина и технологиите за центрирање на ленти достапни за Focus, што помага возилото да одржува удобно возење и соодветно растојание од возилата пред него, помага да се намали стресот при долги патувања со тоа што возилото е центрирано во својата лента и може да ја прилагоди брзината на возилото во законските ограничувања со следење на патиштата и надземните портали за знаци за брзина, покрај информациите од навигацискиот систем.

Спроведените тестови за автоматско оценување на возењето вклучуваа и реакции на возилото при приближување кон други возилата побавно, стационарно и со кочење, како и реакции на возилата што пресекуваат или излегуваат од сообраќај; потоа поддршка при управување и центрирање во лента кога се избегнува пречка на патот напред и поддршка за управување и центрирање во лента при возење преку S-свиок.

Share.

About Author

Остави коментар

Skip to toolbar

Powered by themekiller.com