„Убави сме, свои сме“ втор пат во Струмица

0

Нашата Струмица по втор пат беше домаќин на модната ревија под мотото „Убави сме, свои сме“ на децата со попреченостод повеќе градови во Македонија.

Денеска се чувствував многу горд кога гледам во мојата Струмица толку многу луѓе кои се подготвени да подадат рака, да ги срушат сите бариери и да помогнат. Јас од денеска од мојот речник го бришам зборот хендикеп. Во секој од нас има потенцијал кој само треба да го најдеме со сета своја енергија и сила. Утре е Ден на лицата со попреченост, но јас би го нарекол Ден на рушење на бариерите. Јас повеќе не признавам попреченост. Сакам сите заедно како на овој ден, сплотени да се избориме со сите можни бариери, физички, психички или било какви. Бариери во Струмица и нашата држава веќе не смеат да постојат. Да бидеме пример за сите, како може во една мала средина да се решаваат овие бариери.

 

Фејсбук статус на Коста Јаневски- градоначалник на Струмица

Share.

About Author

Остави коментар

Skip to toolbar

Powered by themekiller.com