Сакате ли да патувате со автомобил од Европа до САД?

0

Пат што ќе се протега до повеќе од 80% од светот – Русија предлага автопат што ќе ве однесе од Европа до САД!
Според извештајот во „Сајберијан Тајмс“, претседателот на руските железници предложи план за масивен транс-сибирски автопат што ќе ја поврзува источната граница на неговата земја со американската држава Алјаска, преминувајќи тесен дел од Беринговото Море што ги дели Азија и Северна Америка.

Тој автопат ќе се простира од Лондон (Велика Британија) до Њујорк (САД).
Тоа би значело дека граѓаните на САД би можеле да одат во Азија со автомобил. Автопатот би се движел низ цела Русија, и тоа ќе вклучува веќе постоечки патишта и автопати. Се разбира, овие патишта ќе бидат “малку” обновени.

Share.

About Author

Остави коментар

Skip to toolbar

Powered by themekiller.com