Република Северна Македонија „залепена“ на граничниот премин „Богородица“

0

Бројни домашни и странски медиумски екипи, меѓу кои и онаа на „Нова Македонија“, го проследија поставувањето на првата табла со новото уставно име на граничниот премин „Богородица“, каде што надлежните служби ги поставија лепенките со називот Република Северна Македонија. На чинот на поставувањето на новото име беа присутни медиумски екипи од Грција, Косово, Полска…

Новото име стапи на сила од вчера, со пристигнувањето на вербалната нота од грчкото Министерство за надворешни работи и објавувањето во Службен весник.

Share.

About Author

Остави коментар

Skip to toolbar

Powered by themekiller.com