Рацин во Сплит

0

На 11 и 12 декември 2018год. во просториите на ХД”ЛОРА”-Сплит-Хрватска во организација на Mакедонското здружение ”Македонија” од Сплит, Општина Велес и Фондацијата “Ангел Петров”од Велес е отворена 48-та самостојна ликовна изложба на Ангел Петров-академски сликар од Велес.

Оваа изложба содржи 20 портрети на Кочо Солев Рацин во техника масло и пастел, а се одржува во годината кога се одбележуваат јубилеите 110 години од раѓањето и 75 години од смртта на Рацин. Чествувањето на Рацин во Сплит ќе биде проследено и со други културни манифестации.

Изложбата од името на авторот Ангел Петров ја отвори неговата внука Ангела Донева, за потоа да следат други културни содржини.

Share.

About Author

Остави коментар

Skip to toolbar

Powered by themekiller.com