Browsing: Култура

Култура
Македонска премиера на „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ на 14 март во Cineplexx
By

Филмот „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ на Теона Стругар Митевска по неверојатниот успех на Берлинскиот филмски фестивал и освоените две награди (престижната наградата на…

Култура
Промоција на романот „Малечка“ во присуство на авторката Сара Жислер
By

Францускиот институт во Скопје известува дека со промоцијата на преводот на македонски јазик на романот „Малечка“, во издание на „Или-или“, започнува одбележувањето на месецот на…

Култура
Македонската премиера на „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ на 15 март
By

По светската премиера во официјалната селекција на Берлинскиот филмски фестивал на 10 февруари, новиот филм на Теона Стругар-Митевска „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ македонската…

1 2 3 13