Работи кои се штетни за вашиот мобилен телефон

0

Го оставате на прозор или на маса да се прегрее
Сончевите зраци дефинитивно го прегреваат телефонот, што е штетно за неговата батерија и продуктивност.
Невнимателно ставање да се полни
Веројатно ова го правите најчесто пред спиење, кога не ни гледате во полначот туку само вложувате повеќе сила мислејќи дека така веднаш ќе го приклучите. Но, електричните контакти се многу поделикатни отколку ние мислиме.
Не го ажурирате софтверот кога самиот телефон ве известува дека треба
Хардверот служи како “тело” на вашиот телефон, а софтверот како мозок и душа. Преземањето на софтвер од неверодостојни извори може да предизвика дефект на телефонот, исклучување или може да резултира со пренесување на сите ваши лични податоци на непознато лице.
Не ја чистите внатрешноста на вашиот телефон
Не го избегнувајте чистење на вашиот телефон – тони прашина и мали парчиња ѓубре и нечистотија од џебовите и торбите стигаат до вашиот телефон, и можат да го прекинат внатрешното работење на уредот (на пример, да го направите бавен). Ако лошо се справувате со технологијата, побарајте помош од стручни лица.
Го држите телефонот во рака на улица
Буквално, 40% од украдените телефони минатата година беа украдени на овој начин. Апсолутно е неопходно да бидете претпазливи и да користите слушалки за да разговарате кога сте на преполна улица.
Ставајќи го во торба без маска
Маската не е само модна изјава, туку навистина помага да го заштитите вашиот телефон од полнење со нечистотии и честички што се акумулираат на дното на вашата торба. Сето ова, измешано со внатрешноста на вашиот телефон, ќе предизвика уредот да прегрее и може да предизвика дефект.

Share.

About Author

Остави коментар

Skip to toolbar

Powered by themekiller.com