Промовирана „Поезија и медицина – другата страна“

0

Денеска беше промовирана најновата книга на академик Нада Поп Јорданова, „поезија и медицина – другата страна“, во издание на „Матица македонска“.
За книгата воведен збор имаа рецензентите, проф. Јелена Лужина и проф. Владимир Мартиновски, кои од сопствен агол дадоа видување на реткиот спој меѓу медицината и уметноаста, кој на прв поглед иако можеби изгледа апсурден, всушност има долга предисторија и бројни научни докази дека со векови опстојува во полза на човештвото.
Заблагодарувајќи се најнапред на убавите зборови од рецензентите, свое пригодно обраќање пред бројните присутни имаше и авторката Поп Јорданова.

Share.

About Author

Остави коментар

Skip to toolbar

Powered by themekiller.com