Нови канцелариски возови во Холандија

0

На Холандската недела на дизајн, која се одржа минатата недела во Ајндховен (Холандија), беше презентиран нов модел на патнички вагон опремен како канцеларија. Главната цела на овој нов патнички превоз е да ја намали количината на патници за време на најголемата гужва во градот. Ако им се дозволи на патниците да поминат дел од своето работно време додека патуваат, тие може да ја напуштат својата куќа малку подоцна и да се вратат порано.

Дизајнерите на Холандската национална железница ги покажаа ентериерите на „соработничките“ вагони. Според нивната замисла, возовите треба да бидат опремени со клупи со меки седишта, прегради меѓу нив, место за лаптоп и специјални зони во кои луѓето ќе можат да зборуваат на мобилен телефон и да одржуваат состаноци.

Холандската национална железница има намера да ги избере најдобрите идеи за создавање на „вагон-канцеларија“ и да ги имплементира во наредните години. Компанијата веќе резервира десетици нови возови за 2021 година.

Share.

About Author

Остави коментар

Skip to toolbar

Powered by themekiller.com