Наместо по лекови за болка посегнете по куркума!

0

Со векови куркумата се користи како природен лек против болки, а клиничкото истражување спроведено на 109 пациенти кои страдале од остеоартритис на колено, го докажа тоа. Група пациенти добивале по 800 милиграми „ибупрофен“ секој ден во текот на шест недели. Други пациенти истовремено добивале по 2000 милиграми куркума.

Строго се следело нивото на физичка активност на двете групи на пациенти. Се покажа дека оние кои добивале кукрума имале подобри резултати и помало ниво на болки.

Истражување во врска со антивоспалителноти својство на кукрумата се објавени и на официјалната интернет страница на Националниот американски институт за здравство, паб-мед.

Share.

About Author

Остави коментар

Skip to toolbar

Powered by themekiller.com