Контролирајте колку време поминувате на телефон

0

Со новата апликација Digital Wellbeing, корисниците ќе можат да проверуваат колку време трошат на различни апликации, колку често го отклучуваат својот телефон и колку известувања во денот добиваат. Корисниците ќе имаат подобра контрола врз тоа колку време поминуваат на телефон. Покрај тоа, ќе можете да ставите тајмер на одредена апликација, за да не ги користите премногу долго.

Програмата може да се преземе од дигиталната продавница Гугл Плеј. Досега, таа е оптимизирана само за смартфон со Android One оперативен системи (Xiaomi Mi A2, Nokia и други).

Слична можност се појави и во iOS 12. Корисниците на Ајфон и Ајпед ќе можат да ја контролираат нивната активност во апликациите и да постават временски ограничувања за користењето на програмите.

Share.

About Author

Остави коментар

Skip to toolbar

Powered by themekiller.com