Кои факултети се најтешки?

0

 

Секој од нас во одреден момент се чувствува  дека факулетот на кој студира е потежок од другите. Што е за право, нема такво нешто како лесен факултет и секој има свои потешкотии. Според статистиките можеме да погледнеме кои факултети се математички најтешки. Овие рангирања се базираат на просечните оценки од различни факултети во САД.

  1. Општествени науки

Просечен успех: 3.3

Луѓето честопати погрешно го толкуваат она што всушност се општествени науки. Ги опфаќа оние што се познати како “меки науки”, како психологија, економија, социологија, антропологија и политички науки.

  1. Машински факултет

Просечен успех: 3.3

Со оглед на тоа дека треба да совладате комбинација на сложени предмети, вклучувајќи физика, дизајн, инженерство и производство значи дека ова не е вистинско изненадување.

  1. Градежништво

Просечен успех: 3.3

Напредната хемија, физика, статистика, геологија и биологија. Звучи доста застрашувачки.

  1. Компјутерски науки

Просечен успех: 3.2

За некои ова може да биде изненадување, но стекнувањето на напредни знаења во математиката, инженерството, програмирањето и сл. веќе објаснува сè.

  1. Биологија

Просечен успех: 3.2

Веројатно не е изненадување дека сè што вклучува неврологија во рамките на студиите за никого нема да биде лесно.

Share.

About Author

Остави коментар

Skip to toolbar

Powered by themekiller.com