Кога престојувате во хотел, ставете вреќа во лавабото и наполнете ја со монети

0

За оние од нас кои на кои работата им бара често патување, престојот во хотели е нормален дел од животот што сме принудени да истраеме. Во продолжение ќе прочитате некои интересни трикови со кои ќе си го олесните вашиот престој.

Многу често во вашиот багаж носите штипки за закачување на облека внатре. Можете да ги користите штипките за да ја држат вашата четка за заби подигната и подалеку од потенцијалните бактерии. Тоа е одличен начин да останете здрави и да не се разболите додека патувате!

Никој не сака да пере алишта додека е на одмор, но ако имате облека што мора да се измие, ставете пластична кеса во одводот на лавабото и наполнете ја со монети додека не сте уверени дека нема да протече вода, по што може да започнете со перење.

Ако немате место за полнење на телефонот или сте го заборавие вашиот полнач дома, не треба да трошите пари за нов. Повеќето хотелски телевизори ќе имаат резервен УСБ кабел во задниот дел

Ако ви треба место за промена на пелената на вашето бебе и не сакате да ризикувате да оставите дамка на вашата постелнина, можете лесно да го трансформирате бирото на хотелската соба во катче за менување на пелени.

Уште една лекција за оние кои патуваат со бебе: валканите пелени брзо се натрупуваат! Затоа треба да ги чувате во пластичната кеса предвидена за валкана облека. Само не заборавајте да ја фрлите на крајот од вашиот престој.

Ако имате лесен сон, престој во хотел може да биде напорен. Поставете пешкир по должината на дното на вратата од вашата соба за да ги блокирате досадните и расонувачки светла и звуци што може да го нарушат вашиот сон.

 

Често завесите имаат здодевен отворен дел од каде влагува светлината од надвор. Наместо да страдате со непроспиени ноќи, користете еден од нивните клипинг закачалки за да ги споите завесите.

Ако ви треба место за да ги нахраните децата внатре во вашата хотелска соба, може да ја искористите таблата за пеглање во собата што најчесто се наоѓа во плакарите. Тоа е совршено решение – и на децата ќе им се допадне!

Share.

About Author

Остави коментар

Skip to toolbar

Powered by themekiller.com