Изложба на портрети од францускиот фотограф со светска слава Феликс Надар

0

Ч етириесетина најдобри портрети на францускиот фотограф со светска слава, Феликс Надар (1820-1910), ќе бидат претставени пред македонската публика на изложбата што денеска во 20 часот ќе биде отворена  во Националната галерија на Македонија, објект Мала станица.  Поставката донесува портрети на  Сара Бернар, Александар Дима, Клод Дебиси, Шарл Бодлер, Жорж Санд, Жак Офенбах, Емил Зола, Жил Верн и уште на десетина големи имиња од крајот на 19 и почетокот на 20 век.

Изложбата е во заедничка организација на Францускиот институт во Скопје и Националната галерија на Македонија.

Share.

About Author

Остави коментар

Skip to toolbar

Powered by themekiller.com