Зошто Анџелина Џоли разговара со своите деца за сексуална злоупотреба

0

Актерката сака сите шест нејзини деца да ја знаат вистината за неа, а што е поврзно со сексуалната злоупотреба, за што зборуваше во едно неодамнешно интервју за „Мари Клер“.

– Ова е важна точка. Бидејќи ова не е само проблем за жените, а решението е да се работи со жените и мажите. Со девојки и момчиња. Не само мажите и момчињата кои се жртви на такви злосторства, туку и оние што ги извршуваат, им требаат на другите мажи да ги потсетат што значи да се биде човек …

Сексуалната злоупотреба сѐ уште е табу тема. Често, злоупотребуваните жени и мажи, како и децата кои се родени како резултат на силување, се третираат како да направиле нешто лошо. Тие се отфрлени и стигматизирани, додека луѓето што ги напаѓаат одат неказнето. Ова мора да се промени, а уништувањето на табуто е дел од овој процес.

Share.

About Author

Остави коментар

Skip to toolbar

Powered by themekiller.com