Ерор колектив ги урива наметнатите вредности, правила и закони!

0

Есенското издание на Моден викенд Скопје 2018/2019 го затвораат модните парчиња на „error kolektiv“ и нивните три брендови: „Atami“, „Em Ellephantski“ и „[0.10] error of harmony“. Потоа ревијата на Сара Реџиќ и за крај на вечерта Александра Јовановска со ретроспективна ревија и колекцијата „Архетип“ од десетгодишното творештво како моден дизајнер.

Во најавата за првата ревија мотото беше „Ослободете го умот заедно со модните парчиња на Error Kolektiv и нивните три брендови: Atami, „m Ellephantski и [0.10] error of harmony“.

Или како што неодамна некој напиша за Error Kolektiv: „Кога тројца врвни креативци што се одликуваат со силни уметнички идентитети ќе ја измешаат својата творечка енергија, тогаш се добива неверојатна фузија од бои, материјали, форми, чувства и визии. Токму концептуалниот простор еrror kolektiv, кој се наоѓа во Дебар Маало, е место каде што една таква уметничка фузија направија тројцата автори ATAMI, [0.10]еrror of harmony и Em Еllephantski. Таму тие градат едно, велејќи дека error kolektiv e место каде што личниот печат создава заедништво“.

Share.

About Author

Остави коментар

Skip to toolbar

Powered by themekiller.com