Вредни совети кои луѓето би си ги дале на себе во раните години

0

 

Можеби, барем еднаш во животот, повеќето луѓе имаат желба да се вратат во минатото, за да ги насочат помладите верзии од себе на вистинскиот пат.

-Сè што правиш е во ред! Добро ти оди! Немој да се колебаш, не биди под стрес, и немој да мислш дека светот е суров и никој не те сака. Всушност, сè е во ред!

-Јас би се советувал да не почнам да пушам.

– Те молам, најди начин да спиеш 7 часа ноќе. Не треба да експериментираш и да се обидуваш да бидеш јунак.

-Би се советувал да обрнам поголемо внимание на сопствените желби, цели и соништа. Секогаш прво да мислам на себе. Во моите тинејџерски години почнав да ги игнорирам моите желби и сега ми е тешко да го формулирам она што го сакам. И понекогаш ми е срам да кажам дека нешто ми се допаѓа.

-Јас би се советувал да учам повеќе, бидејќи, како што се испостави, морав да направам многу работи во зрелоста. Сè треба да се направи на време. Полесно и поефикасно е да се научи странски јазик на млада возраст отколку кога имаш 30 години.

– Едукацијата значи многу во животот. Затоа подобро да се подготвиш за приемните испити за да одиш онаму каде што сакаш, а не каде што можеш да си дозволиш.

– Не троши толку пари на разни глупости.

– Цени ја младоста – тоа е најубавото време кое никогаш нема да се врати. Уживај во слободата, играј, шетај, уживај во животот. Запомни го ова време. Подоцна често ќе се сеќаваш на тоа, и тоа ќе ти помогне многу за разбирање и израснување на твоите деца.

-Не плаши се да аплицираш за разни конференции, стипендии, програми за обука. Работи и учи од оние и со оние кои те инспирираат со нивниот пример.

– Слушај ги родителите и обиди се да не ги навредиш.

-Раскини со него сега, и заборави го засекогаш.

– Биди свој и бори се за твојот сон без оглед на се. Ова е твој живот, а не на твоите родители или пријатели. Ти го живееш. Ако бев малку поупорен, веројатно сè би било различно сега.

Share.

About Author

Остави коментар

Skip to toolbar

Powered by themekiller.com