(ВИДЕО) Социјален експеримент: Крај на насилство врз жени [MMSA-SCORP]

0

Многумина од нас биле сведок на насилство врз жена. За жал, сме биле сведок, па можеби и дел, од пасивноста на околните минувачи и очевидци на истото. За таа цел, во склоп на светската кампања за крај на насилството врз жената, Македонската Медицинска Студентска Асоцијација (ММСА) направи социјален експеримент чиј резултат беше разновиден. Не подалеку од очекуваното, многу од сведоците на глуменото насилство реагираа глувонемо на агоничните потреби за помош, но некои од нив пак, кои не можеа да премолчат, потегнаа иницијатива и се најдоа на помош, било тоа со физичко (но не и насилно) вмешување или со повик до Полиција. Да земеме пример од нив! Тие се промената што му ТРЕБА на светот!

Пријави насилство, повиши го гласот, нека се слушне до бесконечност.

#слушнија

Голема благодарност до актерите: Томислав Давидовски и Наталија Ристеска & до видео едитор: Владимир Владимиров.

#livetheMMSAdream

Share.

About Author

Остави коментар

Skip to toolbar

Powered by themekiller.com