Koи се најопасните возачи според хороскопскиот знак?

0

Има ли поврзаност меѓу хороскопските знаци и ризикот од автомобилска катастрофа? Одговор на ова прашање се обидоа да дадат казахстански осигуреници врз основа на анализа на исплатените надоместоци во периодот 2015-2016 година.

Според статистичките податоци на осигурителните компании виновници за сообраќајни несреќи најчесто стануваат претставниците родени во знакот Риби. На родените меѓу 20 февруари и 20 март им се „препишуваат“ 9.2% од катастрофите во Казахстан. Позната утеха за Рибите можеби носи фактот дека во нивниот случај по правило станува збор за поблаги несреќи со мали оштетувања. За возачите од овој знак ова се објаснува со фактот дека поседуваат посебна способност да го задржат спокојство и мирот во опасни ситуации, но во исто време се подложни на непотребна паника и брзање некаде во метежот, кои често водат до непријатни последици. Токму Рибите најчесто не го почитуваат растојание на возилото напред.

Isn't it easy to avoid the accident?
На второ место меѓу најризичните возачи се подредуваат претставниците од знакот Рак (22 јуни – 22 јули), кои се се поврзани со 8.9% од катастрофите. Несреќи со нивно учество најчесто се случуваат на крстосници. Во три се Шкорпиите (24 октомври – 21 ноември) и Стрелците (23 ноември – 21 декември). Притоа според статистиката родените под првиот знак најчесто се дел од потешки сообраќајни несреќи.

Најспокојни зад управувачот се наоѓаат родени во знакот на Девица (23 август – 21 септември). Претставници на овој знак се наведени за виновници во едвај 6.71% од сообраќајни несреќи, со 24% помалку од показатели на Рибите. Опишувајќи го својот стил на возење, Девиците се дефинираат како прецизни и дисциплинирани возачи кои секогаш ги почитуваат сообраќајните правила, знаци и предупредувањата.

Пред околу пет години австралиска осигурителна компанија состави слична листа базирана на статистиката за исплатени штети на повеќе од 160.000 возачи. Рангирањето на Suncorp Metway, Ltd. сепак изгледаше малку поинаку и посочуваше за повеќето ризични возачи од знакот Близнаци, проследено со родените под знаците Бик и Риби. Во целосна спротивност со казахстанските заклучоци за најбезбедни беа наведени Овните, Шкорпиите и Стрелците.

Share.

About Author

Остави коментар

Powered by themekiller.com