Според анкетата на британските сексолози

0

ИТАЛИЈАНЦИТЕ СЕ НАЈ-ЉУБОВНИЦИ

Сексуалниот живот на мажот има непријатели,кои се викаат паѓање на желбата, проблеми со ерекцијата и голем страв дека нема да задоволат. Причините се различни, а еден е се повеќе и повеќе изразен – жените повеќе не се грижат за тоа што нивните партнери би сакале во креветот, додека мажите се помалку јавно ги изразуваат своите желби.
Најдобрите британски сексолози ги анализирале европските мажи и направиле топ листа на „огненост“.На водечкото место се наоѓаат Италијанците. Еве ја листата на првите десет нај-љубовници.

1.ИТАЛИЈА

Според оваа анкета, на прво место и тоа со голема бодовна предност, се наоѓаат Италијанците и тие се сметаат за најдобри мажи во Европа. Тие знаат жто сакаат, полни се со сила и во просек водат љубов трипати седмично, но не секогаж со својата сопруга.

2.ДАНСКА

Верувале или не, ама на далечниот север, барометарот на сексуалност се поткренал на многу завидно ниво. Данците ги карактеризира изворниот хумор, сигурност и неограничена фантазија под чаршавот. Љубов водат двапати седмично,но ги менуваат партнерките. Секој Данец во било каква врска да е, најмалку еднаш влегува во друг кревет.

3.ШПАНИЈА

Шпанците се светски прваци во давање комплименти. Во дат љубов два до трипати седмично и тоа многу темпераментно. Чпанецот во креветот е вистински динамит, но често сака да влезе во туѓ.

4.ФРАНЦИЈА

Французите се љубовници со најдобра кондиција. Занив љубовта е нешто како тропање со тапани, додека за секс е потребен цел оркестар. Програмата е се разбира целовечерна. Животот без авантура, за Французите е невозможен, како и откажувањето од виното. Секој трет својата сопруга ја изневерува најмалку двапати.

5.ГРЦИЈА

Грците воглавно се прават важни. Сепк за нив не е злато се што сјае. Особено неподароците, со кои ги привлекуваат жените во постела. Иако се фалат дека со задоволство, би воделе љубов секој ден, тоа всушност го прават само еднаш седмично, но затоа боговски. Осум до десет Грци ја изневеруваат своата сопруга, не толку од потреба, туку поради доживување.

6.БЕЛГИЈА

Белгиецот со солидна техника ќе ја организира ноќта. Тоа го прави двапати седмично, но не сосема бурно. Специјалисти се да влезат во друг кревет, најмногу со пријателките на сопругите.

7.ИРСКА

Ирците е верни мажи, па всушност и не знаат како е да се биде во туѓ кревет. Но, затоа со пијалок, со задоволство пејат, па пак ги нема дома. Во водењето љубов, не се некое откритие, но знаат да бидат нежни.

8.ГЕРМАНИЈА

Германецот нема посебно жешка крв. Не е со развиена фантазија, но во креветот е трпелив работник. Статистички води љубов два до трипати седмично. За сексот со туѓа жена, сонуваат ечиси сите, но тоа ќе му тргне од рака на секој втор.

9.АНГЛИЈА

Ниту еден нема да се испоти, иако се метаат за супер љубовници. Во кревет се издржливи. Без литература, своите ерогени зони ќе ги најда зад ушите.

10.ЛИХТЕНШТАЈН

Тие, како и ние Македонците немаат време за секс, бидејќи постојано мислат како да ја зголемат сметката во банка. Слиќно е и со мажите во Луксембург, на кој љубовната температура им е под нулата, како што е случај и со грст европски држави, каде за жал, како што и рековме, спаѓа и Македонија.

Share.

About Author

Остави коментар

Powered by themekiller.com