Собни билки прочистувачи на воздух

0

Покрај тоа што имаат украсна и декоративна улога во становите, собните билки се многу значајни и за прочистување на воздухот во кој живееме

ГЕРБЕР

Обично го чисти воздухот од бензолот што испарува од боите и лаковите, заедно со пластичните материи во просторијата.

ХИБИСКУС

Обезбедува многу влага и го вовлекува правот од воздухот. Многу е корисен за астматичари и луѓе кои имаат проблем со кашлањето.

ФИКУС ПОЛЗАВЕЦ

Многу е значаен за станови во кои се уште се користат печки.Го извлекува од воздухот јагленомоноксидот и другите отровни материи.

УКРАСЕН ПАПРАТ

Испушта преку своите листови многу влага во воздухот, на тој начин ги неутрализира вирусите и настинките.

ФИЛАДЕНДРОН

Го врзува опасниот формалдехил, што често испарува од мебелот, изработен од разни хемиски својства.

Share.

About Author

Остави коментар

Powered by themekiller.com