Рекоа… за љубовта и бракот

0

„Да сакаш и да бидеш сакан, значи да го чувствуваш сонцето од двете страни“ – Данкан

„Ако сакаш, никој не ти може ништо“ – Цезар

„Кој уште не се оженил, тој всушност, не направил ниту една поголема грешка“ – Гинис

„Кога некој го нема оној Што го сака, тогаш мора да го сака она Што го има“ – Зола

„Нема ништо покомично од оженет филозоф“ – Ниче

„Бракот е нешто за што Човек секогаш се кае, било да го склучи или да не го склучи“ – Сократ

„Во љубовта бегството е единствена победа“ – Наполеон

„Вистинската брачна среќа се состои во умешноста, да се биде среќен со партнерот, исто толку колку што можеш да бидеш среќен сам“ – Голсфорди

Share.

About Author

Остави коментар

Powered by themekiller.com