Не ги потиснувајте еротските желби

0

Причините кои ги тераат многу припаднички на понежниот пол во еротски фантазии, ги имаат за основа нивните незадоволени сексуални потреби, зачинети со романика и авантуризам. Тие фантазии се појавуваат уште во периодот на детството и прераснуваат во мало училиште на еротика. Подоцна еротските желби ги потпалуваат телесните страсти на вњубените, кои доживуваат благосостојба во љубовната игра. Овие желби се и волшебно возбудувачко средство, кое ја стимулираат радозналоста и љубовната креативност. Поради тоа, сексолозите советуваат сите вљубени да не им робуваат на предрасудите и да им се предадат на своите еротски измислици.

ЕРОТСКИ ЖЕЛБИ НА ЖЕНИТЕ

Овие имагинарни претстави го „помрачуваат“ умот на многу дами додека седат зад воланот во автомобилот, во фризерски салон или на работното место. Нивната фантазија знае и да ја премине границата на кодексот, на сексуалните забрани и морални табуа. Психологот Ненси Фрајдеј објаснува дека нема ништо лошо и опасно, ако денешната жена ги ослободи своите еротски фантазии, дури и по цена на непочитување на сите табуа. Дури 45% жени сонуваат за забранети и дива сексуална игра со маж. Напоредно со тоа, успеала да утврди седум најголеми еротски желби на жените.

1.ГРУПЕН СЕКС

Ненси Фрајдер објаснува дека за ова најмногу фантазира онаа жена, која е многу жедна за секс. Од друга страна, за оваа забранета желба размислуваат и припадничките на понежниот пол, кои сакаат да ја задоволат својата еротска имагинација за да се стимулира не само себеси, туку и партнерот.

2.ЛЕЗБЕЈСКИ СЕКС

Американската докторка истакнува дека уште од детството, жените се нежни една со друга и меѓусебниот допир го сфаќаат како реална појава. Кај лебејските еротски фантазии, другата жена претставува лик на сопственото тело во огледало. Љубовта помеѓу жените не е само желба а нежна љубовна игра, туку дава и големи можности за истражување и откривање на своето тело.

3. СЕКС СО НЕПОЗНАТ

Госпоѓа Фрајдеј објаснува дека во оваа еротска желба, најмногу фантазираат оние жени кои не сакаат да се врзуваат о една партнерска врска. Од друга страна, по љубовната игра со маж кого не го познавала и кој веднаш после тоа заминал во свој правец, ѓената нема да си забележи себеси или да се посрами што ги исполнила многуте свои забранети еротски желби.

4.ГРУБ СЕКС

Во психата на многу жени лежи голема желба да бидат потчинети во љубовната игра со партнерот. Поради тоа, тие фантазираат да бидат совладани дури и со сила и потполно предадени на еротските желби на партнерот.

5.СЕКС СО ЦРНЕЦ

Ненси Фрајдеј објаснува дека за ваков љубовен контакт фантазираат оние жени со бела кожа, кои не сакаат да се придржуваат на ненапишаното табу и кои лично сакаат да се уверат во јаката потенција на црниот маж.

6.СЕКС НА РАБОТНОТО МЕСТО

Америкнската докторка истакнува дека женската психа е таква, што не може да трпи кодекси со силни забрани. Тоа е поради тоа што многу припаднички на понежниот пол, најмногу го сакаат она што важи како целосна забрана, а на сите меридијани на светот, сексот на работното место претставува најголем морален прекршок.

7.СЕКС ВО УЛОГА НА ПРОСТИТУТКА

За ова еротска желба на жените Фрајдер го вели следното: „Во улога на проститутка жената владее со мажот и тој е многу зависен од неа. За него тој е влезна карта во рајот на страстите. Во таква игра жената е обожавана“.

Share.

About Author

Остави коментар

Powered by themekiller.com