Најдобрите градови во светот според Resonance

0

Првото место е за Лондон, кој и покрај Brexit е најпривлечен за многумина. Сингапур продолжува да биде топ тема, а трет е Њујорк.

Ова е ранкинг листа на консултантската компанија Resonance, која градовите ги вреднува по шест параметри: квалитет на еколошката и архитектонска средина, број на културни знаменитости, музеи и места за забава, ниво на вработеност и БДП по глава на жител, број на универзитети, етничка разновидност, а исто така број и степен на позитивни онлајн осврти, како на пример на сајтови од видот на TripAdvisor.

Британската престолнина го освои златниот медал, не само затоа што има атрактивни места за шопинг, ресторани и луѓе од различни националности.. Меѓу предностите на британската престолнина се најлесниот пристап до аеродромите и мноштвото универзитети и колеџи. Падот на цените на луксузните имоти на никаков начин не влијае на имиџот на градот.

ТОП 10 на најдобрите градови во светот

  1. Лондон
  2. Сингапур
  3. Њујорк
  4. Париз
  5. Сиднеј
  6. Амстердам
  7. Лос Анџелес
  8. Токио
  9. Сан Франциско
  10. Торонто
Share.

About Author

Остави коментар

Powered by themekiller.com