МУЗИКАТА И ТЕЛЕСНАТА ТЕЖИНА

0

Слушањето на бавна музика,може да помогне да јадеме побавно,што значи побрзо да се заситиме и на тој начин да јадеме помалку.Истражувањето спроведено на Универзитетот Ферфилд(САД) покажало дека луѓето во просек џвакаат 4,4 залака во минута,со гласна музика, а само 3,83 со бавна и смирувачка музика.

На ист начин,се покажало дека брзата,ритмична музика, помага подобро да се вежба.Нормалната работа на срцето е 70-85 отчукувања во минута,но музиката со побрз ритам има стимулативно и моторично дејство.

Share.

About Author

Остави коментар

Powered by themekiller.com