Како да се продолжи сексуалниот живот

0

Стручњаците велат ека нема никакво ограничување во поглед на годините, кога станува збор за сексуланиот живот. Се разбира потребно е да се има вистински партнер.

Но, кога ѕвони ѕвоното за тревога? Стручњаците тоа го нарекуваат недостиг на желба, а се случува кога тој или таа се почесто имаат главоболки, токму кога лежат во кревет, кога ќе се заспие пред телевизор или се најде некоја друга причина. Тоа е знак дека на партнерите не им оди во сексот, се како што треба, објаснува Емануела Јанини од Универзитетот во Аквила, Италија. Еве како таа ги еазложила симптомите на болестите на сексуалните односи помеѓу партнерите и што треба да преземете да не спадне интересот за сексот во Вашиот живот.

1. Да почнувате бесконечни службени разговори, во време кога е најпогодно за водење љубов. Конечно, имајте малку време да бидете сами. Но, течефонот ѕвони. Зарем морате секогаш да ја кренет е слушалката?

2. Да се минуваат вечерите пред ТВ приемникот. Телевизијата е најголемиот непријател на сексот, особено ако се гледа секоја вечер. Најлошо е кога телевизорот се наоѓа во спалната.

3. Да се започне караница, или некој сериозен разговор, пред одење во кревет.

4. Да барате изговор, како ме боли главата, изморен-а сум и слично

5. Да се легне во кревет, многу пред или многу после партнерот. Нејзиниот и неговиот биолошки часовник, можат многу да се разликуваат и нормално е некому да му се спие во различно време. Важно е да не се прави од таа разлика – правило.

6. Да се остави отворена вратата од спалната соба. Кај двојките кои имаат деца, тоа е јасен знак дека никој не сака моменти на интимност.

7. Децата често да спијат во рачниот кревет на родителите. Тоа многу печи на сесксуалниот ѓивот на двојката.

8. Да се запостави изгледот и хигиената. Во стриповите и хумореските, секогаш таа се шета низ куќата со витлери на глава. Така не се стнува привлечен. Но, и тој кога не се тушира со денови, или пие или пуши, а не мие заби.

9. Да се наклукате со алкохол или седативи. Тоа не значи да се затворите во себе, туку дека го избегнувате односот со партнерот. Исто така затоа што тие супстанции, имаат такво дејство на организмот, што уште повеќе ја убиваат сексуалната желба.

10. Да се имаат односи еднолични и набрзина. Тоа е најподмолната тактика, бидејќи тоа е посреден начин на Вашиот партнер да му мине волјата и да се обиде нешто. Но, така сте помалку виновна.

Share.

About Author

Остави коментар

Powered by themekiller.com