Екстравагантни врати за наследникот на Fisker Karma

0

Шефот на Fisker, Хенрик Фискер, објави дека новиот автомобил на компанијата, ќе има храбар дизајн, а дел од него ќе бидат врати со вертикално отварање. Невообичаено во случајот е дека тие се четири на број, а задните се отвараат во спротивен правец.

Според него на тој начин дизајнерите гарантираат олеснет пристап до внатрешноста на машината, а е и сериозен плус за нејзиниот имиџ и карактер. Ваков вид врати, кои обично ги поврзуваме со италијанските супер изведби, реално овозможуваат лесно влегување и излегување од кабината, дури и во „пренатрпани“ паркинзи. Покрај тоа, тие се атрактивни и придонесуваат за футуристички емитување на новиот Fisker, чиј комплетен дизајн сеуште тоне во мистерија.

Од прелиминарните слики станува јасно дека автомобилот ќе има елегантен профил, фини линии, низок „нос“ и карактеристично задно крило. Новиот модел ќе биде конструиран целосно од алуминиум и јаглеродни влакна, што значи дека ќе биде лек за својата големина. Новиот автомобил кој сеуште нема име, ќе ја игра улогата на наследник на не особено успешниот електромобил Karma. Тој исто така ќе се движи од електрични мотори и слично на моделите на Tesla, ќе биде ориентиран кон луѓето кои бараат „премиум“ квалитет. Од компанијата уверуваат дека благодарение на користената нова технологија кај батериите, максималната автономија со едно полнење ќе достигнува 644 km.

За Bloomberg, Хенрик Фискер, коментира дека новиот автомобил ќе биде „спортски и простран’, како и дека „сигурно ќе има некои карактеристични за дизајнерски решенија”. Погонскиот систем ќе биде специјално развиен од ново формираното подружница со име Fisker Nanotech. Од информациите, станува јасно дека за да се постигне завидна максималниот досег, инженерите на Fisker ќе користат литиум со нов начин на подготовка, кои навистина ќе придонесе за далеку поефикасни батерии.

Share.

About Author

Остави коментар

Powered by themekiller.com