Во Москва за девет месеци изградија шест хотели

0

Москва активно се подготвува за домаќинство на Светското првенство во фудбал во 2018 година. За таа цел за изминатите девет месеци во руската престолнина се изградени шест хотели.

Во последните години, градот имаше сериозен проблем со недостатокот на слични изданија, но денес ситуацијата брзо се менува. Вкупната површина на пуштени во употреба шест хотели е 135.000 метри квадратни. Плановите се до крајот на 2016 година да бидат подготвени уште четири хотели со вкупна површина од 119.000 метри квадратни.


Интересен е фактот дека сите изградени хотели ќе претендираат за карегоризацијата од пет ѕвздички, со оглед на нивнта опременост и квалитет.


Најдолгиот ескалатор во светот

Во кинеската провинција Хубеи, лоцирана во централниот дел на земјата, проработи најдолгиот ескалатор во светот. Должината му е 688 метри, а патот по него трае 18 минути.

На еден час по него можат да „се возат“ 7.300 лица. Цената на билетот е околу 3 USD. Објектот е отворен на 1 октомври, во чест на Денот на образованието. Ескалаторот е една од најинтересните атракции за туристите. Само за првата недела бил посетен од 70 000 луѓе.

Share.

About Author

Остави коментар

Powered by themekiller.com